Hindbær Marmelade Opskrift

by Lilian

I forgårs var vi på besøg hos svigerinde og de har bare meget hindbær i deres have og jeg var bare så heldig at fik plukket omk. 1 kilo Hindbær og også nogle Aronia eller surbær. Så snart vi kom hjem den aften var jeg igang med at lave surbærsaft og hindbær marmelade for alle første gang:)

Jeg fik denne opskrift af en bekendt uden konserveringsmidler udover sukker i.

Lidt om Hindbær

Almindelig Hindbær (Rubus idaeus) eller bare kaldet Hindbær er en halvbusk med oprette 100-150 cm høje skud, der vokser i lyse skove og skovrydninger. Især unge skud er tæt beklædt med stive hår eller svage torne. Hindbærplanten har velsmagende frugter, hindbær. Smagen er sødlig, næsten parfumeret.red-raspberry-isp_largeHindbærketon, engelsk raspberry ketone, er en aromatisk kemisk forbindelse (en fenol) med formlen 4-(4-Hydroxyphenyl)butan-2-on. Kemisk set ligner hindbærketon både capsaicin og synephrin, der begge er kendt for sin effekt på lipidmetabolismen (fedtomsætningen)[1], og derfor er hindbærketon blevet den nye slankekur i 2013 – dog uden nogen klinisk evidens.[2] Hindbærketon er en væsentlig del af hindbærduften, selv om ca. 250 andre stoffer indgår i den samlede aroma. Stoffet forekommer naturligt i hindbær, brombær og tranebær og anvendes i parfumer og kosmetik. –fra wikipedia

Masser af antioxidanter

Bær indeholder mange forskellige antioxidanter, der blandt andet beskytter vores celler mod nedbrydning og ældning. Antioxidanter kan neutralisere frie radikaler og forebygger dermed, at antallet af frie radikaler i kroppen øges.

Opskrift:

1 kl. Hindbær
1 dl. vand
1 kl. rørsukker
citron til smag (kun hvis bærrene ikke selv er syrlige nok.)

hb2

Hindbær, vand og sukker kom alle i en gryde og koger langsom og det skal helst ikke koger for langtid. Marmeladen bliver mest frisk hvis den får lov at koge ind ved relativ lav temperatur. Det er mest skånsomt for bærrene. Rør rund ind imellem. Har du et stegetermometer eller sukkertermometer skal temperaturen vær imellem 103°C og 105°C.
Det bliver tykke i konsistens når det er kold og kan holder til hele vinter.

hb3

hb1 hb

God fornøjelse!

Det bliver tyk

You may also like

Leave a Comment