Jordbærsyltetøj

by Lilian

Vi elsker jordbærsyltetøj specielt til pandekager og min yngste datters yndlings at smør sit brød med. Jeg venter med at lave det når det er sæson til det så jeg kan enten plukke dem eller købe en hel kasse fra vores yndlings supermarked.

Jordbær har anti-carcinogene egenskaber, hvilket vil sige, at de styrker collagen i underhuden, som er med til at holde huden fyldig og rynkefri. De indeholder både B- og C-vitamin, som er antioxidanter, der er med til at booste dit immunforsvar og derved holde dig sund og rask.

Jordbærsyltetøj Opskrift:
1 kilo jordbær
700g økologisk sukker
1 citron saft (må godt undvær)
1 tsk. vanillesukker
Atamon eller cognac

Fremgangsmåde:

Skyl og skær jordbærrene i små stykker. Læg dem i gryden med vanillesukker og sukker. Kog den uden låg i høj varme i 5 min. Med konstant omrøring. Blænd det med stavblender hvis man ikke vil have jordbær klumper.
Rengjort alle glas og skyl med Atamon*. Fyld dem op med jordbærsyltetøj og opbevar i mørk kølig rum.

*Atamon er konserveringsmidler i væske form.

Enjoy!

You may also like

Leave a Comment