Bondig.dk
  • Home
  • Travel & Adventure
  • Herbalism
    • Herbal Recipes
    • Plants A-Z
  • Cosmetic Recipes
  • My Kitchen
  • iCakes
  • DIY
  • Webshop
  • What’s New
  • Home
  • Travel & Adventure
  • Herbalism
    • Herbal Recipes
    • Plants A-Z
  • Cosmetic Recipes
  • My Kitchen
  • iCakes
  • DIY
  • Webshop
  • What’s New
0

Bondig.dk

Life's beauty & mystery

Walestang Opskrift

Her er min egen version af walestang kage. Nemt og enkelt. Det eneste udfordrende er vanillecreme, hvis man har slet ikke prøvet at lave den fra bunden før. Ellers kan man altid bruge kagercreme pulver fra Dr. Oetker. Men denne opskrift har jeg lavet helt fra bunden undtagen butterdej.  Den er købt i vores lokal ABC og det kan man selvfølgelig også lave selv men jeg synes bare at jeg havde ingen tålmolighed til at lave det selv denne gang.

Vandbakkelser opskrift

200 ml vand
75 g smør
2 stor æg
100 g mel

Tænd ovnen på 200C. Bring smør og vand i kog  i en gryde. Tilsæt mel og rør med ske indtil dejen slipper ske og gryde. Lad dejen køle af i ca. 10 min. Tilsat 1 æg af gangen mens du pisker med el-pisker. Pisk til du får en blød og glat vandbakkelserdej.

Vanillecreme opskrift

150 ml vand
2 spsk. majstivelse
1 dåse condensed mælk
3 æggeblomme
1 tsk. vanillesukker eller korn

Opløs majstivelse i vandet og tilsat condensed mælk, æggeblomme og vanillesukker i en gryde. Bland dem godt sammen og varme den langsom op mens du rør den konstant  til du får en tyk creme eller sovs. Lad den kole af til side men du samle butterdej og vandbakkelser sammen.

Pisk fløde til flødskum og læg den til side.

Nu kan du samle din kager. På en bred plade, put 2 stks. butterdej sammen på en lang række. Put din vandbakkelserdej i en pose med tyl, brug hvilken som helst tyl du har hjemme eller du kan også bare lave et hul i posen og spread den på begge sider af butterdej. Læg det i ovnen for 30 min. Husk, du må ikke åbne ovnen indtil det er helt færdig ellers fælder vandbakkelser sammen.

Når vandbakkelser og butterdej er færdig, lad den køle af inden du putte vanillecreme og flødskum. Pynt op med bær og smeltede chokolade.

God appetit!

Walestang Opskrift was last modified: May 12th, 2020 by Lilian

Share this:

  • Click to share on Twitter (Opens in new window)
  • Click to share on Facebook (Opens in new window)
  • Click to share on Google+ (Opens in new window)
  • Click to share on Pinterest (Opens in new window)
  • Click to share on LinkedIn (Opens in new window)

Related

0 comment
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Lilian

previous post
Ramson or Ramsløg Pesto
next post
Hyldeblomstsaft Opskrift / Elderberry Flower Cordials

You may also like

Botany & Wildcrafting Courses

Rhubarb Juice Recipe / Rabarbersaft Opskrift

Papir Juletræ

Hvordan lave man udtræk af olie fra Morgenfruer

Mineral Tonic Vinegar

Gymnastic Show

Mælkebøtterod Tinktur

Hvordan du kan bevare din cherrytomater fra din have

Urtesalt Opskrift

How to make a Christmas Tree Napkin

Pinterest

Recent Posts

  • Elderflower Gin Cocktail / Hyldeblomst Gin
  • Jiggly cake
  • Jordbærsyltetøj
  • Hyldeblomstsaft Opskrift / Elderberry Flower Cordials
  • Walestang Opskrift
Follow me on Pinterest

Life’s Quote

Certain things catch your eye, but pursue only those that capture the heart.

The mind is everything. What you think you become.

The only person you are destined to become is the person you decide to be.

Powered by Bondig.dk
  • Facebook
  • Twitter
  • Google +
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Youtube

Back To Top