Urtesalt Opskrift

by Lilian

Farvel til Knorr Bouillon og andre smagsforstærkere og sige hello til Urtesalt!

Da jeg er lige begyndt med at lære hvordan man laver mad så er min redningskab er altid knorr bouillon. Alt min mad har bouillion idet. Jeg kom også fra et land hvor vi bruger meget af det så kald Tredje Krydderi og andre ting i form af pulver som Magic Sarap som vi kalder det. Mest af det filippinske mad du kan smage har Magic Sarap i det udtagen selvfølgelig dem du kan spise hos mig;)

I år har jeg endelig fik brugt en urtesalt som jeg fik i gaven og til min stor overraskelse min mad smager faktisk godt uden Knorr! Det er begyndelsen af min eventyr til kendskab til urte.

Har prøvet at lave chillisalt, morgenfruesalt og til sidst urtesalt. Og den sidste bruger jeg nu til hverdag da mine børn synes ikke godt om chili. Morgenfrue salt bruger jeg til når jeg koger pasta.

Her er opskriften til Grøn Urtesalt:

200g Urte (du vælge selv hvilken urte du vil bruge, her har jeg brugt mest Salvie, samt lidt timian, rosmarin, basilikum og citronmellise

600 g havsalt

10313832_10152427207699635_4719240047400436752_n10615456_10152427207664635_8942347931904557977_n10455113_10152427207739635_1055437900328471407_n

Urte skal ikke vaskes men helst være fri for skidt, jord eller små insekter. Skær den i små stykker og blend det sammen med salt i blænderen indtil det hele er ens. Læg det nu på en bagpapir og sæt dem på vindue i køkkenet et par dage så er det klar til at gemme i glas beholder (brug aldrig plastik). Du kan også tør det i oven ved 70C for 2 timer eller afhængig hvor meget urtesalt er der. Men jeg nøjes med at tørre dem ved vinduet.

Chilisalt Opskrift:

200g stærk chilli (stærker formindste når det er blændet med salt og med tiden)

200g havsalt

Jeg har lavet en fejl at skære chilierne med hånden og puhaa selvom jeg har vasket mine hænder flere gange med sæbe kan man stadigvæk smage stærk chili på det. Så pas på! Det er bedre at få det blendet med salt i blenderen. Det bliver meget våde bagefter så husk at tørre det i oven for 50-60C i 6 timer eller mere. Husk at tjekke det hver 30 min. og vende dem om.

10577141_10152433315864635_4002347828965361302_n10556503_10152433315734635_2999651079156579295_n10577039_10152433315944635_6960834810857750149_n

 

You may also like

Leave a Comment