Hyldebær Sirup

by Lilian

Har lavet denne vidunderlig sirup for mine børn for at forstærkere deres immunforsvar og jeg er rigtig glad for at de kan godt lige smagen. Hver morgen tager de 0.5 tsk. af sirup (1 tsk. for voksen).  Det kan også tages hvis man har forkølelse eller influenza (2 tsk. om dagen)

150g Hylderbær
1 L    Vand
2 tsk. Ingefær
1 tsk. Kanel
1 tsk. Nelliker
200g Rå honning (Det skal være rå!) Find din lokal biavler.

Put alle ingredienser i gryden og vand … undtagen Honning! Lad den koger i medium og simre i 45 min. -1 time indtil væske halvere. Tag den ud og siv. Lad den køle af og bagefter put honning i. Læg det i køleskab

hyldebaer_sirup

You may also like

3 comments

Karsten Mathiasen 16. September 2014 - 18:41

Hej!
Kan man ikke bruge hyldebærsaft, eller skal man bruge rå hyldebær?
Venlig hilsen
Karsten

Reply
Lilian 17. September 2014 - 05:58

Hej Karsten, man kan godt bruge hyldebærsaft men kun hvis det har ingen tilsat sukker da det er rå honning der har stor betydning på denne opskrift. Hilsen Lilian

Reply
Lena Pia Duvig 3. September 2021 - 12:29

Tak for opskrift, du skriver at man skal “siv” siruppen, jeg tænker du mener si den, men er det bær eller væsken man beholder og putter honning i? Det lyder måske som et dumt spørgsmål, men jeg er vant til at fermentere forskellige bær i honing, det kunne jo være det er bærerne man bruger her, eller kan man bruge begge dele?

Reply

Leave a Comment