Rabarber snaps opskrift

by Lilian

Siden jeg kom til at om lære lægeplanter og urter der findes rundt omkring, blev jeg fascineret med hvor vidt man kan gøre med dem og hvordan vi kan få det bedste ud af hver eneste urter. En måde jeg blev virkelig forelsket i, er at infundere det i alkohol! Men pga. at det er ikke tilladt at lave hjemmebrændt i Danmark så man må nøjes med at lave sin egen kryddersnaps og det er forresten helt lovligt;)

Nu at det er tid til rabarber så er det bare med at få fat i dem. Rabarber snaps er en af det bedste snaps jeg har smagt men det er selvf. smag og behag. Jeg kan godt lide at have en lille bitte søde smag og derfor denne opskrift har jeg tilsat lidt økologisk sukker i.

Giv mig en melding hvordan er jeres rabarber snaps og hvis i har spørgsmål, I er meget velkommen til at skrive til mig.

Ingredienser:

  • Rabarber (mængden er afhængig hvor stor din glas beholder er)
  • Brøndum Snaps (klar)) eller vodka
  • 1 stjerneanis
  • 1/2 Vanilje stang
  • 90g rørsukker

Vask rabarberne og tør det og så skær det i mindre stykke ca. 1 cm. Læg det i din ren glas. Ren betyder at du har vasket det og skyldet med kogende vand. Det skal være helt tør inden du lægge rabarber i og det skal kun fylde 3. del af dit glas. Put 1 stk. stjerneanis, halv vanillestang og sukker. Sukker kan du undlades hvis du foretrækker uden. Hæld Brøndum snaps eller vodka op til ca. 3 cm. over rabarberne. Luk det så tæt og lad den står på køkken vinduet i ca. 3 uger. Ryst den tit. Jeg ryster det næsten hverdag.

Efter 3 uger, si eller filtrere det og smidt rabarberne ud og hæld snapsen i andet glas hvor du vil have din snaps i. Lad den trækker i 3 måneder inden du servere det til dine gæster.

God fornøjelse;)

Skriv lige en hilsen på kommentarfelt, og lad mig høre hvordan det går med din rabarber snaps.

Du kan også download en pdf fil af opskriften her: RABARBER SNAPS PDF fil

 

 

You may also like

1 comment

Birthe Ingemann 16. May 2017 - 14:30

smid ikke rabarber ud. Prøv at lave chutney med vanilie og stjernanis, tilsæt honning. Smager himmelsk

Comments are closed.