Her er min egen version af walestang kage. Nemt og enkelt. Det eneste udfordrende er vanillecreme, hvis man har slet ikke prøvet at lave den fra bunden før. Ellers kan man altid bruge kagercreme pulver fra Dr. Oetker. Men denne opskrift har jeg lavet helt fra bunden undtagen butterdej. Den er købt i vores lokal ABC og det kan man selvfølgelig også lave selv men jeg synes bare at jeg havde ingen tålmolighed til at lave det selv denne gang.
Vandbakkelser opskrift
200 ml vand
75 g smør
2 stor æg
100 g mel
Tænd ovnen på 200C. Bring smør og vand i kog i en gryde. Tilsæt mel og rør med ske indtil dejen slipper ske og gryde. Lad dejen køle af i ca. 10 min. Tilsat 1 æg af gangen mens du pisker med el-pisker. Pisk til du får en blød og glat vandbakkelserdej.
Vanillecreme opskrift
150 ml vand
2 spsk. majstivelse
1 dåse condensed mælk
3 æggeblomme
1 tsk. vanillesukker eller korn
Opløs majstivelse i vandet og tilsat condensed mælk, æggeblomme og vanillesukker i en gryde. Bland dem godt sammen og varme den langsom op mens du rør den konstant til du får en tyk creme eller sovs. Lad den kole af til side men du samle butterdej og vandbakkelser sammen.
Pisk fløde til flødskum og læg den til side.
Nu kan du samle din kager. På en bred plade, put 2 stks. butterdej sammen på en lang række. Put din vandbakkelserdej i en pose med tyl, brug hvilken som helst tyl du har hjemme eller du kan også bare lave et hul i posen og spread den på begge sider af butterdej. Læg det i ovnen for 30 min. Husk, du må ikke åbne ovnen indtil det er helt færdig ellers fælder vandbakkelser sammen.
Når vandbakkelser og butterdej er færdig, lad den køle af inden du putte vanillecreme og flødskum. Pynt op med bær og smeltede chokolade.
God appetit!