Hvordan lave man udtræk af olie fra Morgenfruer

by Lilian

Siden sommer har jeg haft så mange morgenfrue blomster. De sås i april måned og har været så heldig med vejr at de stadigvæk giver så meget blomster indtil nu hvor vi er allerede i oktober måned. God ting med morgenfrue er at jo ofte du høste, jo flere kommer de til at blomdtre:)

Nu skal vi igang med at udtræk olie fra morgenfrue men først skal du have dine blomstre klar. Det skal være helt tør. Jeg har skrevet hvordan du kan tør morgenfrue blomster i min forrige artikle. Hvis du har ikke læst den så er det her.

Opskrift:

Tørrede Morgenfrue Blomster
Vindruekerneolie eller Olivenolie

Fyld 2/3 af din glas beholder med tørrede morgenfrue og hæld olie over helt til top og det skal være 2 cm. fra blomsterne. På billede er der næsten ingenting mellem blomtre og olie, det er fordi man skal ryste det engang imellem.

morgenfrue_olie_1

Lad den står ved vinduet i 6 uger. Sig den og nu klar til at bruge. Det bliver en flot gul farvede olie:) Man kan bruge den direkte til sår eller lave en salve som jeg vil skrive til min næste artikel. Husk at tilmeld din email på vores nyhedsbrev for at få vores seneste nyheder og opskrifter.

Forresten, du kan også udtrække olien ved bruge af vandbad men jeg synes personligt at den ødelægger noget af morgenfruens vigtig egenskaber så jeg holder mig til 6-ugers method for at udnytter min blomter mest muligt.

morgenfrue_oie_2 morgenfrue_olie

God fornøjelse:0)

 

You may also like

Leave a Comment